Начало Общество „Ленд Ровър” и „Опел Фронтера” са сред „трофеите“ на 27-годишния автоапаш от...

„Ленд Ровър” и „Опел Фронтера” са сред „трофеите“ на 27-годишния автоапаш от Панагюрище

СПОДЕЛИ

Служители на РУ-Панагюрище и структурите от ОДМВР-Пазарджик продължават работата по документиране на престъпната дейност на дързък автоапаш.

Както PIA-news първа информира, в петък, в резултат на проведени съвместни действия между криминалисти от полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик е задържан 27-годишният панагюрец С.М. Преди седмица той отнел противозаконно джип „Ленд Ровър”, паркиран пред къща в село Церово. Малко по-късно возилото било изоставено в дере.

Работата по изясняване на престъпната му дейност обаче продължила от служители на група „Криминална полиция” при РУ-Панагюрище. Те установили, че в края на октомври апашът откраднал акумулатор от лека кола на 64-годишен жител на панагюрското село Оборище. След това с негова помощ подкарал и отмъкнал джип „Опел Фронтера”, собственост на същия мъж. Джипът също бил открит изоставен на около два километра от съседното село Поибрене. В хода на полицейските действия е установено, че С.М. е разбил и къща в село Поибрене, като щетите от извършеното деяние са изясняват.

Автоапашът е задържан с прокурорска мярка за срок от 72 часа. До момента криминалистите са установили неговата съпричастност към общо шест противозаконни отнемания на МПС на територията на пазарджишка област и съседни региони. По случаите се водят досъдебни производства под наблюдението на прокуратурата.