Начало Препоръчани Лиъм Пичфорд отново ще твори в Панагюрище!

Лиъм Пичфорд отново ще твори в Панагюрище!

СПОДЕЛИ

Номер 15 в световната ранглиста шокира китайската легенда Ма Лонг преди 12 месеца, сега е готов за нови изненади на Асарел България Оупън 2019!

Може би най-голямата изненада по време на четвъртото издание на Асарел България Оупън беше изумителния обрат, реализиран от Лиъм Пичфорд срещу олимпйския шампион Рио 2016 и трикратен световен шампион Ма Лонг, Китай. В Арена „Асарел“ през 2018 Пичфорд изоставаше с 0:2 и 2:3 гейма преди да достигне до фамозната победа срещу китайската легенда. По това време Пичфорд беше 48-и в световната ранглиста, но от тогава насам неговият прогрес не спира и англичанинът вече се утвърди в топ 20.

Датчанинът Джонатан Грот също потвърди участието си в един от най-престижните турнири, които ще се проведат в страната ни през 2019-а година – “Асарел България Оупън”.

Само преди седмица 26-годишният талант стигна до финала на Европейските игри в Минск. Той дори поведе с 2:1 гейма на легендарния Тимо Бол, но в крайна сметка трябваше да се задоволи със сребърния медал.

Грот е поредната звезда в света на тениса на маса, който ще се включи в 5-ото издание на турнира “Асарел България Оупън”. Очакват се рекордните в историята на състезанието над 300 участници, а с увеличения награден фонд, до 190 000 долара, надпреварата е сред най-добре подплатените финансово в световен мащаб. Турнирът в Панагюрище ще се проведе от 13-ти до 18-ти август.

Джонатан Грот