Начало Култура Литературен алманах „Който може, си го може, 2021 г.“ издаде читалището в...

Литературен алманах „Който може, си го може, 2021 г.“ издаде читалището в Бъта

СПОДЕЛИ
Литературен алманах „Който може, си го може, 2021 г“, събрал творби на творци от село Бъта, излезе в навечерието на празниците. Това съобщи кметът Георги Александров, който е и председател на НЧ „Н. Й. Вапцаров-1927″.
Ето какво сподели Александров:
„Екипът на Читалището винаги следва старите традиции в културния живот на с. Бъта, стреми се да ги поддържа и обогатява, въпреки несгодите на съвремието ни. Впрочем, всяко време и дори трудното са подходящи за творчество. А хората от Бъта винаги са почитали своите творци и онзи различен поглед към света, който те дават със словото си.
Бътовските творци не са малко. Ако се върнем през десетилетията назад, ще си спомним за близки и по-далечни имена на хора, останали в спомените ни и в историята на селото със своите творби – разкази, паметни записки, стихове, епиграми, рисунки и пр. Малцина са добили широка известност. Мисля обаче, че по-важното за всички нас е, че ние ги помним, че знаем творческата диря, която те са оставили с написаното слово в сърцата ни.
Настоящият Литературен алманах е пореден опит да опазим имената и творбите на бътовци и техни потомци за времената напред. Никой не е безсмъртен, но човек е жив дотогава, докато има поне един жив, който го помни.
Пожелавам на всички жители на село Бъта и техните приятели, на потомците ни да опазваме най-доброто у себе си и нека всеки от нас остави макар и малка диря красота, която да води към бъдещето. И дано идните поколения запомнят имената ни като сътворители на нещо добро и мъдро. Нека настоящият Алманах е поредната стъпка към опазването на духовното богатство на бътовци.
За екипа на Читалището беше истинско удоволствие да работим по това издание. Нещо повече, вече сме замислили и следващия трети алманах. Затова с нетърпение очакваме още от другата година нови творби от всички, които са щастливо изкушени от изкуството, особено децата. Дайте им крила за творчество и светът ще стане по-красив и успешен.
Специални благодарности на авторите в нашия Алманах. Бъдете здрави и вдъхновени!“