Начало Общество Лудост: Учителки превеждат деца пред идващ влак!

Лудост: Учителки превеждат деца пред идващ влак!

СПОДЕЛИ

Регионалното управление на образованието в Пазарджик започна проверка по скандален случай, станал известен след разпространяване на любителски клип в социалните мрежи. На него се вижда как две учителки превеждат малки ученици през жп прелез при спуснати бариери, минути преди преминаването на влак.  Децата са от Основно училище „Неофит Рилски“ във Велинград, а случаят е от вчера.

На клипа, заснет от случаен свидетел на ситуацията се вижда още как част от децата пресичат едно след друго през релсите, но в един момент колоната се разпръсва, защото част от тях виждат идващия влак. Една от учителките притичва и прибира зад спуснатата бариера децата, които не са успели да пресекат. Секунди по-късно, през прелеза минава влак.

„Самите деца прецениха, че идва влак, и започнаха да викат, че идва влак”, разказа авторът на любителския клип Филип Каролев в студиото на bTV тази сутрин.

Опасното пресичане е станало вчера, около 13.30 часа, когато влак от Добринище влиза на втората гара във Велинград, сподели още той.

От Регионалното образователно управление ще излязат с официално становище по скандалния случай след приключването на проверката.