Начало Общество Лятото продължава и през септември

Лятото продължава и през септември

36
0
СПОДЕЛИ
Слънчево

esen

През септември най-високите температури ще бъдат между 27° и 32°, а най-ниските – между 4° и 9°.

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около и над нормата, която за равнините е между 18 и 21°, за високите полета – между 15 и 17°, а за планините – между 3 и 8°. Най-високите температури през септември ще бъдат между 27° и 32°, а най-ниските – между 4° и 9°. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланински райони – от 50 до 80 л/кв.м. В началото на септември през страната ще премине студен атмосферен фронт и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат. В периода 3-5-ти септември ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 24 и 29°. Към 6-8-ми септември отново ще има по-значителни увеличения на облачността и на места краткотрайни превалявания. В края на първото десетдневние температурите ще започнат да се понижават.

През първите дни от второто десетдневие понижението на температурите ще продължи. Облачността над страната ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Сухо и предимно слънчево ще бъде времето през периода 15-19-ти септември, когато и температурите относително ще се повишат.

В края на второто и в началото на третото десетдневие през страната ще премине атмосферен фронт. Температурите отново ще се понижат. На места ще превали дъжд. Около 22-23-ти ще е относително хладно, с условия за превалявания. През последните дни от месеца времето е спокойно, предимно слънчево, температурите относително ще се повишат.