Начало Интервюта Любен Каменов: Когато човек иска нещо много силно, то рано или късно...

Любен Каменов: Когато човек иска нещо много силно, то рано или късно се постига

СПОДЕЛИ

Как ще коментираш участието си в Планинско Панагюрище`2013- какви бяха очакванията ти, покриха ли се?

Като цяло съм доволен от състезанието. Очаквах, че ще бъде много трудно,както и беше, но съм доволен от резултатите си. Имаме още много да работим по колата, но съм доволен, че успях да се доближа до новия рекорд на трасето с този автомобил, който все още е нов за мен и има още много да се развива. Организацията на състезанието беше много добра, имаше много публика, много фенове.

Как се държа колата на трасето?

Имахме проблеми, докато настроим амортисьорите – колата да стои добре на трасето. Проблемът е, че нямахме време да тестваме. Личи си по времената. Едва  третия манш успях да ги настроя.Това са чужди амортисьори, един приятел – Ники Минков, ми услужи с тях и му благодаря за страхотния жест, защото много малко хора биха го направили и се надявам един ден и аз да му се отблагодаря.

В момента във временното класиране ти си с най-много точки – 105,  какви са очакванията ти за оставащите три кръга до края на първенстото?

Нямам очаквания. Само се надявам колата да е здрава. Каквото стане-който е по-добър и по-подготвен, той ще спечели. Тази седмица в Кюстендил е планинско Осогово, готвим се за там.

Колко Души в момента ти помагат, колко голям е екипът ти?

Много, над 20 човека. Повечето са приятели.

С парите как се справяш?

Трудно, но за сега се намира поне кой да купи гуми, най-важните неща. Най-големият разход са гумите – от началото на сезона до сега сме дали над 20 000 лв за гуми и джанти. За щастие  до момента няма проблем с колата. Ако това се случи, частите са скъпи и най-вероятно ще се наложи да прекратим.

Ако трябва сега да започнеш да се състезаваш, да започнеш всичко от начало, ще го направиш ли?

Не, никога.Много е трудно и каквото съм постигнал, съм го постигнал с много труд и много безсънни нощи, но и с много желание. Може би защото ми идва отвътре. Трудно е, но когато човек иска нещо много силно, истинки, то рано или късно се постига. И искам да благодаря на всички хора, които са ми помагали и ми помагат.

На снимката: Колата на Любчо е в сервиза и се подготвя за Планниско Осогово