Начало Общество Любен Каменов откри осоговската серия, взе и трите манша

Любен Каменов откри осоговската серия, взе и трите манша

СПОДЕЛИ
Реклама

В дъждовните квалификации над Кюстендил Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 8, НС1) подкара своята осоговска серия, взимайки безапелационно и трите качвания до Студен кладенец.

Това обаче по никакъв начин не стана безпроблемно за пилота, който, наравно с останалите беше изправен пред трудната задача при избора на гумите.

„Бях изправен пред много труден избор – обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт бившият трикратен шампион. – Не мога да кажа дали времето ми в третото изкачване щеше да е по-добро, а и това няма особено значение. По-важното е, че при път, който наполовина е мокър, наполовина – сух, заложих на по-сигурното и карах с мокри гуми.“

Точно третото „катерене“ за Каменов бе и най-бързото – 2:53.92 мин, с което той си осигури последната позиция (стартът в състезанието е по обратен ред на времената – бел. ред.), изпреварвайки с 2.42 сек пусналият се във второ планинско тази година пилот на Автотранс Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9).

За действащият шампион на писта, който има ограничена планинска програма обаче трудностите не идваха единствено с точния избор на гуми. Малко известно е, че за Камбуров това е едно от малкото, ако не и първото състезание от този шампионат, в което той трябва да кара на мокро.

По тази причина и времената му от първото, второто стартиране са така различни (5-о – 3:15.16, 3-о – 3:11.56 мин), преди да завърши на втора позиция с 2:56.34 мин.

По информация на bgnrc.info.