Начало Спорт Любен Каменов отпътува за Австрия, конкурира се с 87 пилоти в категорията

Любен Каменов отпътува за Австрия, конкурира се с 87 пилоти в категорията

СПОДЕЛИ
Снимки: Ани Хаинова
Снимки: Ани Хаинова
Снимки: Ани Хаинова

Двукратният шампион на България в планинските изкачвания Любен Каменов(на снимката) дори не е могъл да си представи, че седмицата преди и тази след благоевградският финал ще се окажат много по-тежки, отколкото пилотът е имал предвид. „Ще бъде много тежко тези две седмици“, заяви пред RallyXpress панагюрецът ден преди Мемориал Валери Великов в Шумен.

Но за Каменов и екипът на Каменов Рали Тим нещата се усложниха след Шумен, за да се объркат тотално в Благоевград, където пилотът изкара три трудни квалификации, но бе принуден да не стартира в надпреварата.

„Бях просто зрител, след като не беше ясно какво точно причинява прекъсването на двигателя – обясни днес през деня Каменов. – Момчетата направо си ме посъветваха да не си правя експерименти и да оставя колата, за да не се потроши нацяло…“

Прекъсването в Шумен се е дължало на един скапал се бушон за 2 лв., нещо което в екипа подозираха че причинява главоболията и в Благоевград.

„Истината е, че се оказа целия управляващ блок. Хората от Драг Пауър също предполагаха, че това е причината, но на практика не можехме да направим нищо в нощта срещу неделя – евентуално трябваше да се отиде до София, но пък не беше сигурно дали ще се намерят хората, които да свършат работата…“

Сега проблемът е отстранен, така че в края на седмицата Каменов ще направи третото си участие зад граница (през 2015 г. – първо Рехсберг, после в Румъния).

„Надявам се, че колата сега е такава, каквато си беше преди Шумен. Нямам специални цели за Австрия, важното е да стане добро състезание.“

През миналата година Каменов дебютира в GP на Австрийските планински стартове, когато заедно с Николай Златков и Даниел Живков представяха страната в емблематичния кръг от европейските серии.

Любен е в конкуренция от 87 други пилоти, които са регистрирани за категорията на интернационалното състезание, като пряката конкуренция на панагюреца в клас Е1 (над 2000 куб. см) са общо 8 пилоти. В цялото състезание, което е и кръг от шампионата на страната, са регистрирани общо 201 автомобила.

Линкът, на който можете да следите резултатите на живо от Рехсберг (ТУК) е непроменен от април 2015 г., така че се очаква сега да следите представянето на Каменов на живо в мрежата.

Източник: http://bgnrc.info/

1 КОМЕНТАР