Начало Спорт Любен Каменов със специална покана за участие в Румъния

Любен Каменов със специална покана за участие в Румъния

СПОДЕЛИ

liubcho6Шампионът в планинските изкачвания за 2014 г. Любен Каменов в четвъртък ще замине за Крайова, където за втори път в кариерата си ще стартира в състезание извън пределите на България, съобщава сайтът bgnrc.info.

Както обяснява Каменов, представянето му в Рехсберг било забелязано от хората, които са организатори на надпреварата в планината Паранг.

Още преди две седмици панагюрецът отклонил поканата, колкото и примамлива да е била – румънците поемат всички разходи на екипа на Каменов Рали Тим. Причината била в натоварената програма за състезателя.

Но след сливенското състезание, в което пилотът направи 3+3 победи от Рарау, отново направили поканата казвайки, че Каменов има своите почитатели дори и сред румънските фенове на планинските изкачвания, следящи неговите изяви в България, панагюрецът взел решението си за втората задгранична експедиция.

„Изпратиха ми повечето информация за трасето – коментира пред медията Каменов. – Аз заминавам в четвъртък, останалите петима – в петък. Като разгледах трасето, трябва доста да се тренира и затова тръгвам по-рано. За мен титлата не е най-важното нещо, много по-важно е, да създавам контакти извън България.“