Начало Спорт Любен Каменов втори в Trofeul Teliu 2017

Любен Каменов втори в Trofeul Teliu 2017

СПОДЕЛИ

Румънската експедиция на двамата български пилоти – Любен Каменов и Христо Манолов затвори този успешен за тях уикенд в Телиу с първо и седмо място в генералното класиране. Предвид различните задачи на панагюреца и шуменеца, завършекът може да се определи като повече от добър, защото Каменов, по неговите неофициални пресмятания, качва поне две места към титлата на Н4 и толкова в генералното класиране на румънския планински шампионат.

Победител в Трофей Телиу е Симоне Темпестини (Радикал SR4), а след двата състезателни манша Каменов е само на 7.330 сек. зад него. Българинът е първи от клас Н4, изпреварвайки на финала един от преките си конкуренти – Пол Андроник (Мицубиши Лансър Ево 5) с близо секунда – 0.924.

В същия клас шуменският инженер е 4-и – на 7.854 сек от Каменов.

Там малко закъсняват с обновяването на класирането, но се надявам сметките ми да са точни“, каза след завръщането си от Брашов бившият трикратен шампион в общото класиране на България.

Шансът на панагюреца е, че във втория манш започва да вали, което е добре за Каменов, тъй като при сухото време шансовете му срещу силно подготвения „кавалерист“ на Андроник или двата прототипа на Кристеа (Татуус) и Домитреску (Радикал SR4) са силно намалени.

„Не мога да ги победя на сухо, а и необяснимо за мен не успях дори да повторя времето си от миналата година тук, а „качих“ с около 0.5 сек.“, допълва Каменов.

Около класирането на българина в генералното класиране има и още една условност, която може да му донесе допълнително 8 т.

Причината е, че Темпестини, които в Трофей Телиу кара с временен лиценз и не участва в шампионата, вероятно няма да бъде класиран за шампионата, така че Каменов може да се окаже реалният победител в състезанието и да вземе пълен брой точки от победата си, а не тези за второто място.

Такава е информацията на Кости Стратник, който е шеф на отбора Якоо Рейсинг, за когото карам“, прави уточнението Каменов.

bgnrc.info