Начало Препоръчани Любо Ганев-Автосвят (Русе) шампион при момичетата до 13 години

Любо Ганев-Автосвят (Русе) шампион при момичетата до 13 години

СПОДЕЛИ

Отборът на Любо Ганев-Автосвят (Русе) триумфира с титлата в държавното първенство по волейбол на България за момичета до 13 години (състезателки, родени след 1 януари 2008 година). В трите състезателни дни на Суперфинала в „Арена Асарел“ в Панагюрище се изиграха общо 15 срещи. Тимът на Любо Ганев-Автосвят показа постоянство и амбиция, надделявайки убедително над съперниците си, също както в държавните финали. Волейболистките на Сашо Тодоров бяха безапелационни лидери, като записаха пет победи от пет срещи и актив от 14 точки. Състезателките от крайдунавския град загубиха само гейм по пътя към трофея – от ЦПВК.

Втори остана съставът на Марица, който също бе на обичайното си високо ниво. „Жълто-сините“ завършиха с актив от 11 точки от 4 успеха и 1 поражение. В последния си двубой от надпреварата пловдивчанки надиграха Берое с категоричен резултат и се окичиха със среброто. Старозагорки се качиха на почетната стълбичка, спечелвайки бронза след три победи и две загуби. С актив от 8 точки, те изпревариха коравия тим на ЦПВК, който успя да затрудни повечето си противници.

Столичанки записаха 9 точки на сметката си, но само два успеха и така останаха извън призовата тройка. „Розовите“ надделяха повече от категорично над спечелилия групата в държавните финали състав на Родопа (Смолян) още в първия ден на Суперфинала. А в последния не дадоха шанс на волейболистките на Перун (Варна).

Смолянчанки пък останаха пети, като отбелязаха едва една победа – над момичетата от морската ни столица.