Начало Култура Любопитни часове в началния курс на ОУ „Двайсти април“

Любопитни часове в началния курс на ОУ „Двайсти април“

СПОДЕЛИ

„Книгата – знание и мъдрост“. Така бе озаглавен урокът на Зорка Кисьова, начален учител в ОУ „Двайсти април“ и бе посветен на Националната седмица на четенето. Малчуганите от трети клас имаха специален гост. В четенето старт им даде Стефан Рапонджиев, шеф на Регионалната библиотека „Ст. Дринов“ в Панагюрище, който бе донесъл със себе си забавни книжки.

Различен час имаха днес, 24 октомври, и децата от втори клас с преподавател Таня Радева. Жури от пет преподаватели, включително директора на училището, наблюдаваха и оцениха работата на децата, организирани в пет отбора след предварителна сериозна подготовка с литературни текстове. Те представиха откъси от произведения, които останалите трябваше да познаят или да отговорят на забавно формулирани гатанки, често поднесени в стихотворна форма. Специален акцент в часа бе осъзнаването на отговорността, когато работиш в отбор, а не само за себе си. Второкласниците на Дарина Стефанова, също по групи, редиха пъзели с приказни герои и с текст от приказки. С огромно желание и старание прочетоха приказките си.

Много любопитни моменти за малчуганите бяха подготвили двете преподавателки, а от реакцията на децата пролича, че не само им е интересно, не само се справят със задачите, но и дейностите не ги изненадват.

„Във всички класове се работи, работи се всеки ден и не по кампании, а принципно. Отличните познания на децата, които виждаме тази седмица, както и разнообразието на педагогическите форми на преподавателите са ежедневна практика“, бе коментарът на директора Минка Ланджева.

Утре, 25 октомври е ред на втория Буквоплет за учениците от прогимназиалния курс.