Начало Препоръчани Мария Ангелова и Атанас Димитров прославиха Панагюрище на маратона „Съединение“

Мария Ангелова и Атанас Димитров прославиха Панагюрище на маратона „Съединение“

СПОДЕЛИ
маратон

Ветеранът Атанас Димитров се класира втори във възрастова група 60+ на 44-я Международен мемориален маратон „Съединение“

В категория жени (36- 43г.) в дистанцията от гр.Съединение до пл.Съединение -гр. Пловдив лекоатлетката от КЛА „Борис Мулешков“ Мария Ангелова успя да се пребори с конкуренцията и да се зарадва на победа .
„Щастлива и горда съм, че отново КЛА „Борис Мулешков“ макар и на финала успя да прослави града.“ – коментира Мария пред ПИА.
В категория 60+ ветеранът Атанас Димитров след неистова борба успя да се класира на почетното второ място и да зарадва клуба с поредно добро красиране в този пробег, който за него е пети по ред.

361 души участваха в 44-я Международен мемориален маратон „Съединение“, чийто финал бе на пл. „Съединение“ в Пловдив.

Стартът бе даден с гръм на шест черешови топчета в 9,30 часа на пл. „Съединение“ в град Съединение. По 23-километровото трасе тръгнаха около 148 атлети от цяла България, от Англия, Турция и други страни. 83 деца от 1-12 клас участваха в така наречения „междинен“ (малък) маратон, в последния километър от трасето, а 130 бяха включилите се в другото междинно трасе или последните два километра – мъже, жени, ветерани и хора с увреждания.

Началото на мемориалния маратон „Съединение“ е от 1975 г. От 1999 г. събитието се организира от движение „Спорт за всички“ – „Мама, татко и аз – баба, дядо и внуче“ и общините Пловдив и Съединение с участието на атлети от чужбина и го правят международен. Маратонът се организира по повод годишнината от съединението на Княжество България с Източна Румелия и в памет на голямоконраци участвали в това велико дело.

маратон