Начало Спорт Мария Богоева – шампион на “Chinese New Year Open”

Мария Богоева – шампион на “Chinese New Year Open”

СПОДЕЛИ

mariaПрез изминалата събота в предградието на Чикаго – Шамбург се проведе традиционния турнир по тенис на маса, по случай китайската нова година “Chinese New Year Open”. На турнира участие взе бившата национална състезателка по тенис на маса – Мария Богоева. Българката се включи в рейтинг до 2150. На полуфинала Мария отсъпваше с 0:2 гейма, но успя да се върне в мача и с отлична игра и повече опит обърна резултата, побеждавайки с 3:2 гейма своя противник. На финала Богоева спечели убедително с резултат 3:1 гейма и стана шампион на силният турнир наситен предимно с азиатски участници.
“Радвам се, че успях да устоя психически в полуфиналната среща. На финала ми беше по-лесно да спечеля. Гледам към следващото предизвикателство в началото на март.”
Следващия турнир, в който Мария ще вземе участие, ще се проведе на 6-март в щата Охайо и ще бъде отново с четири звезди.
Мария Богоева е една от най-талантливите състезателки на Тенис клуб –Панагюрище. От една година тя се състезава в първенствата на САЩ и печели много турнири.Поканена е да участва в Професионалната лига на щатите.