Начало Интервюта Мария Финджикова: Няма невъзможни неща, когато човек е мотивиран!

Мария Финджикова: Няма невъзможни неща, когато човек е мотивиран!

СПОДЕЛИ

Интервю на Станислава ЗАХАРИЕВА

MARI1– Здравей, Мария! Какво е чувството да си част от най-гледаното телевизионно шоу на България?
– Сбъдната мечта и голяма възможност!
– Как се зароди идеята да се явиш на кастинг за X Factor?
– Всичко стана много спонтанно, без да е планирано. Докато вървяха рекламите за предварителните прослушвания, много приятели ми повтаряха, че непременно трябва да отида. Искам да им благодаря за силите и увереността, които ми вдъхнаха!
– Всеки индивидуален състезател би бил недоволен и разочарован, когато разбере, че вече ще бъде в група. Ти изпита ли някакви такива чувства?

MARI2
– Дори за секунда не се поколебах дали да приема, когато на тренировъчните лагери журито ми предложи да продължа участието си в група. Веднага казах „да“. Нямаше никаква тъга или разочарование, а само щастие, че продължавам напред. Гледах колко талантливи момчета и момичета отпадат на този етап и ми изглеждаше нереално хубаво, че продължавам. Изпитвах желание да дам всичко от себе си за успеха на нашата нова група. От десет години участвам в музикални конкурси, пяла съм на много сцени, печелила съм различни награди, но това ново начало за мен, а и за другите момичета, е още по-голямо предизвикателство. Пътят ни заедно е много по-труден, но затова всяка малка крачка напред е още по-ценна и важна за нас. Заедно израстваме, заедно ставаме по-можещи и по-силни.

– Какво се промени в живота ти, откакто започна X Factor?

За кратко време ми се случват много големи и важни неща. Сега животът ми е страшно динамичен и натоварен, а и аз самата се променям с всеки изминал концерт. Открих, че мога да преодолявам трудности, с каквито не съм си представяла, че ще се справям, че мога да бъда адски работоспособна и дисциплинирана. Живея с усещането, че съм щастлив човек, който изживява мечтата си, има добри приятели и подкрепата на близките си хора.
Радвам се, че „Х Фактор“ ме събра заедно с другите три момичета от група Salute – Кристина Димитрова от Ямбол, Даяна Гиргинова от Разград и Нанси Иванова от Враца. Не се познавахме предварително, но сега сме много близки. Съвсем различни сме и като характери, и като стил на пеене, а репертоарът ни като група е изцяло нов за всяка от нас. За да се справяме със задачите, които ни се поставят, от нас се изискват много повече репетиции, усилия и умение да се сработиш с другите, отколкото ако си индивидуален изпълнител. Но сигурно заради това всяка стъпка напред ни е още по-сладка. Като тийнейджърска група се радваме на подкрепата на много момичета и момчета, а това ни прави щастливи и дава смисъл на всичките ни усилия. Заради тези, които ни подкрепят, се стремим с всеки един концерт да ставаме по-добри, да израстваме, но и винаги да се забавляваме на сцената.
Щастлива съм и заради приятелството, което имаме с другите участници, защото всички ние сме като едно голямо семейство. Благодарна съм на „Х Фактор“ заради нашия ментор Люси Дяковска и страхотните професионалисти от екипа на предаването, от които човек може да научи безкрайно много.

– Имаш ли си някакъв ритуал преди излизане на сцената?

MARI

– С момичетата се прегръщаме и си пожелаваме успех. Атмосферата зад кулисите винаги е много сърдечна.
– Предполагам, че предаването заема голяма част от времето ти. Как се справяш едновременно с него и ученето?
– Да, „Х Фактор“ поглъща голямата част от времето ми и на този етап е приоритет за мен. Но аз винаги съм била отлична ученичка и ще наваксам с учебния материал, въпреки високите изисквания на моето училище – Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив. Имам разбирането, доверието и подкрепата на моите учители, а и знам, че няма невъзможни неща, когато човек е мотивиран.

MARI3
– Решила ли си какво ще правиш, след като завършиш училище?
Ще кандидатствам в чужбина, където искам да уча комуникации, но ще продължа да се развивам и в областта на музиката. Сцената ще остане част от моя живот.
– Как се виждаш след 15 години?
Все така щастлива, енергична и обичана!
-Благодаря за интервюто! Желая късмет на групата Salute!
-И аз Ви благодаря! Много благодаря на всички хора от Панагюрище, които ме подкрепят и гласуват за мен и моята група Salute! Подкрепата на хората от родния ми град е нещо, което винаги ще помня и за което винаги ще съм благодарна!