Начало Препоръчани Мария Оряшкова с девета европейска титла по спортно самбо

Мария Оряшкова с девета европейска титла по спортно самбо

СПОДЕЛИ

Мария Оряшкова спечели за девети път в кариерата си европейската титла по спортно самбо. Българката триумфира в категория до 80 килограма на шампионата на Европа в гръцката столица Атина.

Страната ни бе представена от 14 състезатели – 7 жени и 7 мъже.
Особена гордост и чест е, че единственият медал в женския профил е с адрес Панагюрище, СК „Бойни спортове“.

По пътя си до титлата,въпреки много тежкия си жребий, Оряшкова постигна три победи. Първата среща бе с претендентката за шампионската титла от Русия и бе от изключителна важност. Макар и с минималното 1:0 златното момиче на Панагюрище   успя да победи. След тази победа Мария Оряшкова „се отприщи“ и срещите със състезателките на Беларус и Грузия завършиха с по 8:0 за по минута и половина и с чиста победа. Така Оряшкова се изкачи отново на върха и грабна златото.
Спечелвайки деветата си европейска титла по самбо, Мария Оряшкова оглави първото място в световната ранглиста. Няма как да не отбележим факта, че тя е най-успешният активен състезаел по самбо в света със своите 9 европейски и 5 световни титли. Два пъти е избирана за спортист на годината в Панагюрище – за 2016-та и 2017-та година.

За постигане на огромните си успехи Мария винаги е имала до себе си рамото на Иван Нетов, неин откривател, създател и треньор. Тя се обърна към него с емоционално послание, публикувано в профила ѝ във фейсбук  :
„Желанието да продължиш напред идва от това да имаш някого, който вярва в теб! Не само вярва, но и прави ВЯРАТА реалност заедно със теб! Вярва в твоя потенциал, в твоето развитие, в твоя успех!
За мен е ЧЕСТ да бъда твой състезател! БЛАГОДАРЯ ТИ“!