Начало Общество Март ще започне с предимно слънчево и топло време

Март ще започне с предимно слънчево и топло време

СПОДЕЛИ

Днес (28 февруари) ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 8 и 13 градуса, сочи прогнозата на НИМХ, цитирана от Дарик.

Над Черноморието ще е предимно слънчево Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 10 – 12 градуса. Температурата на морската вода е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градуса.

Март ще започне с предимно слънчево и топло време, с максимални температури между 13 и 18 градуса. Сутринта ще духа умерен вятър от запад-северозапад, през деня постепенно ще отслабне.

През нощта срещу събота облачността ще се увеличи и в събота ще преобладава облачно време.

На места ще има и слаби превалявания, предимно дъжд, в планините над 2000 м – сняг. В Източна България вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще проникне студен въздух.