Начало Общество Мащабни полицейски проверки ще има по празниците

Мащабни полицейски проверки ще има по празниците

СПОДЕЛИ

Предстоят светли и очаквани празнични дни. За разлика от предишни години, през тази те ще преминат в условията на въведени ограничения във връзка с извънредната епидемична обстановка, припомнят от Областната дирекция на МВР.

„Нашата цел е да бъдат създадени условия за добър обществен ред и пожарна безопасност, да се сведат до минимум инцидентите по пътищата. За тази цел са ангажирани немалко сили и средства на структурите на ОДМВР-Пазарджик в цялата област“, допълват от ведомството.

Съвместно с тях ще вземат участие и представители на жандармерията в Пловдив, РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, РЗИ, ОД „Безопасност на храните”. Ще продължават активните полицейски операции за контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки . Създадена е организация за осезаемо полицейско присъствие около обектите и местата, където традиционно има струпване на хора – в районите на големи търговски и хранителни комплекси, пазари и коледни базари, религиозни храмове. Полицаите ще имат за задача и да следят за нерегламентирана продажба или използване на пиротехнически изделия.

На 24.12.2020 г.; 28.12.2020 г.; 31.12.2020 г. и на 03.01.2021 г. ще бъде осигурено допълнително присъствие на полицейски патрули с цел подпомагане на трафика на входовете и изходите на населените места , по основните пътни артерии в областта за недопускане на колони. Най-натоварени се очакват да са районите на АМ „Тракия”, главните пътища Белово-Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Варвара-Велинград, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Пещера-Батак. През празничните и почивни дни ще има контрол на скоростните режими, за недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол,  след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.