Начало Общество Мажоретният състав на СОУ “Нешо Бончев” с Гран при ...

Мажоретният състав на СОУ “Нешо Бончев” с Гран при от Пловдив

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

 На 30.11.12год. /петък/ за пета поредна година, се проведе Национален танцов фестивал- “Децата ни танцуват”. Състезанието се проведе в МОЛ “Галерия Пловдив”. Националният танцов форум се организира от Сдружение за спорт, култура и изкуство "Немезида", ръководено от Марияна Данева.  В него взеха участие мажоретни състави от Панагюрище, Пловдив, Хасково, танцови формации и групи от цялата страна.

   Мажоретният състав на СОУ “Нешо Бончев” с ръководител Мария Бензарова се включи във всички категории от танцовата надпревара. В първа възрастова група /9-11год./ се състезаваха най- малките мажоретки от състава, които се представиха  с танца- „Марш с батон”. Във втора възрастова група /12-15год./ нашите момичетата изпълниха- компилация “АББА” и още един танц с батон. Най-големите мажоретки от състава се включиха в трета възрастова група /над 16год./ с – “Фуего”, “От векове за векове” и танцът на фолклорна основа “Балкански коне”.

В категорията парадни танци момичетата от първа възрастова група грабнаха III място, от втора възрастова група- I място, а от трета възрастова група спечелиха II и III място. Мажоретките завоюваха едно от върховите места и с фолклорния танц “Балкански коне”, а  момичетата от формация “Нова”, които се представиха с танца “Американо”, също впечатлиха журито и получиха заслужената награда за отличното си представяне.                                         Грациите на СОУ” Нешо Бончев” бяха оценявани от жури в състав- проф. Мехмедов, проф. Луканов и доц. Д-р Антон Андонов.

Със своите умения, с много усмивки и с настроението, което внесоха на сцената, мажоретките успяха да спечелят голямата награда във фестивала- купата ГРАН ПРИ.

  Освен с много златни купи и с голямата награда на фестивала, с които се завърнаха, момичетата получиха едно от най- важните отличия- аплодисментите и признанията на публиката и журито.

Текст: Анелина Калпакова