Начало Без категория МБАЛ „Уни Хоспитал” и Общината отбелязаха Световния ден за борба с рака

МБАЛ „Уни Хоспитал” и Общината отбелязаха Световния ден за борба с рака

СПОДЕЛИ

По повод Световния ден за борба с рака – 4 февруари, днес Народно читалище „Виделина – 1865“ в Панагюрище беше осветено в бяло. Събитието организира Онкологичният център към МБАЛ „Уни Хоспитал“ в знак на подкрепа към пациентите с коварното заболяване и техните близки. Подкрепа и съдействие за събитието оказа общинското ръководство.

С кратки слова за важността на профилактичните прегледи, за убеждението, че ракът не е присъда, а само диагноза, и за вярата, че болестта е лечима, към събралите се на централния площад в Панагюрище се обърнаха началникът на Онкологичния център д-р Росица Кръстева и кметът на община Панагюрище г-н Желязко Гагов.

Благодарност към лекарите от Онкологичното отделение на „Уни Хоспитал“ изказа финансовият директор на лечебното заведение Николай Господинов.

За своя път на лечение и вярата в професионализма на лекарите разказаха пациентите Даниела Джунова и Иванка Димитрова.

Музикален поздрав към всички отправи Стивани Джунова с песента „Високо” на група „ФСБ”.

Предвидено беше и пускане на летящи хартиени фенери в небето, но метеорологичните условия не позволиха това да се осъществи, въпреки упоритите опити.

Събитието целеше да повиши осведомеността на хората за профилактиката и навременната грижа при онкологичните заболявания, които са изключително важни за положителния краен резултат.

Информация и снимки: panagyurishte.org