Начало Здраве МБАЛ „Уни Хоспитал“ с награда Работодател на годината

МБАЛ „Уни Хоспитал“ с награда Работодател на годината

СПОДЕЛИ
Високото отличие бе връчено на управителя на болницата д-р Явор Дренски
МБАЛ „Уни Хоспитал“ получи награда за Работодател на годината за региона на Пловдив. Високото отличие бе връчено в рамките на 20-тото издание на наградите на Агенцията по заетостта. Болницата бе отличена в категория „Работодател със съществен принос за регионалния пазар на труда”.
МБАЛ „Уни Хоспитал“, Панагюрище, бе представена като най-голямата инвестиция в здравеопазването у нас през последните 25 години, иновативна и високотехнологична структура, която запазва членовете на екипа си и постоянно разгръща своята дейност с помощта на откриването на нови работни места. Само за 2023 г. болницата е наела 103 медицински професионалисти. Лечебното заведение е отличено, защото поставя на водещо място инвестициите в персонала си – достойно заплащане и редица социални придобивки като служебен транспорт за всички служители от София, Пловдив, Пазарджик, Пирдоп и Златица; инвестиции в обучение, ваучери за семеен отдих, квартирни разходи на членовете на екипа от други населени места, ваучери за храна и др. Освен това МБАЛ „Уни Хоспитал“ е наела на несубсидирани работни места 10 души от Бюрото по труда в Панагюрище, осигурила е социална подкрепа на безработни от уязимите групи и на нуждаещи се от специфична подкрепа хора.
Д-р Явор Дренски, управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ благодари за партньорството на Агенцията по заетостта и Бюрото по труда и заяви, че болницата ще продължава да инвестира в човешки капитал и развитие на квалификацията на екипите си в името на подобряването на медицинската помощ за българските граждани. Той анонсира и предстоящото този четвъртък откриване на Медицински център „Уни Хоспитал“ София и прикани присъстващите работодатели да инвестират в профилактика и повишаване на здравната култура на служителите си.