Начало Здраве МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще се бори за „златния стандарт“ в здравеопазването –...

МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще се бори за „златния стандарт“ в здравеопазването – акредитация от Joint Commission International

СПОДЕЛИ

Над 70% от пациентите на МБАЛ „Уни Хоспитал“ са извън рамките на региона. Това говори, че болницата е призната от пациентите на национално ниво

Днес в МБАЛ „Уни Хоспитал“ се състоя пресконференция. С представители на медиите се срещна ръководството на лечебното заведение – управителят д-р Явор Дренски,  медицинският директор и прокурист на лечебното заведение д-р Ангел Проданов, административният директор и ръководител на Медицинския център д-р Румяна Вълкова и финансовият директор Николай Господинов.

Бе представена визията на ръководството за дейността на болницата.

„Най-важната цел, която сме си поставили, е да повишим и задържим високо качество на дейността на болницата. Това се постига с различни механизми – както с повишаване квалификацията на медицинския персонал, така и с кандидатстване и получаване на съответната акредитационна оценка от независими международни и български институции, които дават едно обективно странично мнение. Най-важното, което постигнахме досега, това е акредитацията за международен медицински туризъм, която ни дава възможност да отворим врати за международни пациенти. Следващото, което предстои и вече е в ход, е да покрием изискванията и за българската акредитационна система. Подали сме документи и очаквам, че в края на юни ние ще получим най-високата оценка. Това, което предстои на последващ етап и аз съм сигурен, че ще се случи, е да получим акредитация от Joint Commission International – най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването, „златният стандарт“, което ще нареди „Уни Хоспитал“ до водещите клиники не само у нас, но и в чужбина. В България само 2 клиники притежават тази акредитация – това са „Токуда“ и Кардиологичният център на „Сити клиник“.“ – подчерта в изложението си д-р Явор Дренски. Той посочи, че не всеки може да отиде и да бъде лекуван в чужбина, но давайки възможност на лекари от чужбина да дойдат и да оперират, да лекуват пациенти в нашата болница, съответно подпомогнати от местните екипи, ще даде възможност на много повече пациенти да получат висококачествена медицинска грижа.

Д-р Дренски изрази задоволството си от добрата координация на болницата с медицинската общност в Панагюрище – работата с общопрактикуващите лекари, ДКЦ и самостоятелно практикуващите специалисти.

Оказа се, че болницата и нейната средна заетост на леглата около 75-76% лекува много голяма част пациенти извън региона. Над 70% от пациентите са извън рамките на региона. Това говори, че болницата е призната от пациентите на национално ниво. И възможността да предоставяме качествена медицинска грижа не се свежда само до областта, а до цялата страна.“ – подчерта д-р Дренски.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ има договор с Медицински университет в Пловдив, ние сме база за обучение на специализанти, така, че предстои да стане университетска болница, да се разщири възможността да се обучават студенти по медицина, което ще гарантира стабилно, устойчиво развитие на болницата.