Начало Общество Мелнишкият епископ Герасим връчи наградите на Анастасия и София от конкурса „Бъди...

Мелнишкият епископ Герасим връчи наградите на Анастасия и София от конкурса „Бъди творец“

СПОДЕЛИ

16343636_1436113949735043_71769674_n

Вчера, 28 януари 2017г., се състоя официалното връчване на наградите от конкурса „Бъди творец“ , организиран от Българската православна община в Хамбург. Лично Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, награди децата участвали в конкурса, сред които са и панагюрските дарования Анастасия Лулчева и София Николаева. 

Припомняме, че през месец юли, 2016 година, Българската православна църковна община в Хамбург проведе конкурс за детско творчество под надслов „Бъди творец“, а предизвикателството пред младите художници беше да представят своето виждане за сътворението на света, както е описано в библейския текст.

В Хамбург пристигнаха 60 творби на деца от цяла България и от няколко немски градове.

В рамките на две изложби всички участници имаха възможност да представят картините си.

Жури в състав от почетния консул на България проф. Герд-Винанд-Имайер, отец Кръстин Апостолов и кураторката Владислава Вьорман реши кои рисунки ще влязат в календара за догодина.

Сред тях бяха и творбите на пангюрските млади художнички София Николаева и Анастасия Лулчева.

446a56cca5b5a9a6765db5b8e56adfd3

Творба на София Николаева е сред 12-те избрани, включени в календара на църковната община  през 2017 г.

Сред рисунките, които се отпечатиха като бонус в календара по случай 10-я юбилей на БПЦО в Хамбург, е и тази на Анастасия Лулчева.

В края на декември 2016 г. пристигнаха и наградите за София и Анастасия от конкурса “Бъди творец”. Двете панагюрски дарования са отличени с грамоти, житиетата на Св. Иван Рилски и Св. Св. Кирил и Методий, детска библия и книга за тълкуване на библията.