Начало Бизнес Месечни стипендии за успех и бъдеща работа предложиха от Оптикоелектрон на българските...

Месечни стипендии за успех и бъдеща работа предложиха от Оптикоелектрон на българските студенти

795
0
СПОДЕЛИ

За поредна година панагюрското оптично дружество Оптикоелектрон участва на изложението за работодатели „Стажове“ в Техническия университет София на 17-ти април и на филиала му в Пловдив на 18-ти април.

Форума се провежда за седма поредна година, като през настоящата само в София участваха над 120 работодателя, които отвориха и предложиха на младите студенти 600 броя позиции за стаж, и работа.

„През 2018 год. започваме да предоставяме стипендии на студенти завършили 5-ти семестър по специалности в областта на оптико-механично уредостроене, инженерна физика, мехатроника и електроника, на база издадено от учебното им заведение удостоверение за успех“ коментираха от дружеството. „И тази година ще приемем в редиците си бъдещите инженери, които искат да стажуват при нас.  Горди сме, че през последните години има студенти, които са започнали със стаж в Оптикоелектрон, продължават го всяка година, и вече изразяват своите предпочитания да продължат кариерата си при нас, след успешно дипломиране“

По време и на двата дни на изложение „Стажове“ в София и Пловдив бяха проведени десетки събеседвания и интервюта със студенти от желаните специалности. Бяха дискутирани предимствата и възможностите за работа с високи технологии, както и възможностите за професионално развитие.

И тази година Оптикоелектрон предлага на стажантите жилище с големи преференции по време на техният стаж и пребиваване в града.

„Приемаме сериозно предизвикателството да работим с млади умове. Продължаваме да търсим  в техните погледи увереност и готовност да взимат решения, защото те са в този ключов момент от своят житейски път. Затова насочихме и стратегията си в тази посока“ – завършват от дружеството.

От Оптикоелектрон припомнят, че времевите рамки за набиране на кандидати за стаж са както следва:

  • До 30 май 2018 г. – получаване на документи;
  • През Юни 2018 – провеждане на събеседване с кандидатите и оформяне на документи
  • Юли, август и септември – стаж, според възможностите и предпочитанията на студентите.

 

Кандидатите могат да изпращат своите документи на електронните адреси на дружеството oeg@opticoel.com, future@opticoel.com и karieri@opticoel.com, или да се свържат по телефон на номер 0357 64 183.