Начало Общество Международен ден на редките болести

Международен ден на редките болести

СПОДЕЛИ

2111011220

На 28 февруари за шести пореден път ще отбележим Международен ден на редките болести, който по традиция се провежда в последния ден на февруари.

Тази година денят ще премине под мотото „Редките заболявания нямат граници“. Навсякъде по света пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си, за да привлекат вниманието на обществото към проблемите на страдащите и подобряване на грижата за тях.

Национален алианс на хората с редки болести организира серия от събития в цялата страна. В София на площад „Света Неделя“, непосредствено до Министерство на здравеопазването, ще се съберат представители на пациентски организации, членове на техните семейства и приятели. Точно в 13.00 часа, в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което ще се осъществи по едно и също време в цяла Европа. В небето ще бъдат изстреляни разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести. На участниците и преминаващите през района граждани ще бъдат подарени мартеници с пожелание за здраве.