Начало Здраве Международни авторитети от най-голямата университетска болница във Виена идват в обновения медицински...

Международни авторитети от най-голямата университетска болница във Виена идват в обновения медицински комплекс в Панагюрище

СПОДЕЛИ
Ето така ще изглежда новият медицински център
Ето така ще изглежда новият медицински център
Ето така ще изглежда новият медицински център

Проф. Венцислав Петков, д-р Лео Аурбах и д-р Михаел Хефнер са на посещение в Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов” на 18 и 19 декември. Управителят на „Асарел Панагюрище Здраве” д-р Борислав Ацев представя пред гостите проекта, с който се изгражда модерен високотехнологичен болничен комплекс с онкологичен център и комплексна многопрофилна дейност в Панагюрище.

От панагюрската болница планират д-р Венцислав Петков, който е завеждащ отделението по белодробни болести в университетската болница във Виена, да бъде консултант на здравното заведение. През 2014 година проф. Петков е лекуващ и наблюдаващ лекар на първия българин с присаден бял дроб във Виена.

Д-р Ауербах е специалист по акушерство и гинекология, основател и директор на Клиниката за допълнителна медицина по акушерство, а от 2006 година насам – шеф на поликлиниката за доброкачествено заболяване на гърдата в Катедрата по гинекология Виена General Hospital Special, Медицинския университет във Виена. Д-р Хефнер е специалист по гастроентерология и хепатология, фокусът на клиничната му дейност са заболяванията на храносмилателния тракт.

Д-р Ауербах и д-р Хефнер също ще бъдат консултанти на МБАЛ „Събо Николов”.