Начало Спорт Международният турнир по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open“ бе официално открит...

Международният турнир по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open“ бе официално открит (ВИДЕО)

252
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ASAREL-BULGARIA-OPEN-2016

Десетки панагюрци, гости на общината, приятели на тениса на маса присъстваха днес на официалното откриване на Международния турнир по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open“.

Тържеството бе открито от мажоретен състав „Елинор” към Обединен детски комплекс – Панагюрище.

Поздравителен адрес бе получен от министъра на младежта и спорта на Република България Красен Кралев.

Сред официалните гости на церемонията бяха г-н Никола Белишки – кмет на Община Панагюрище, г-н Христо Калоянов – председател на Общински съвет – Панагюрище, г-н Гу Хонсин – съветник по културните въпроси към Посолството на Китайска Народна Република, г-н Делчо Николов – изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД, г-н Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД, г-н Гай Хуей Чанг – вътрешнотърговски мениджър на Double Fish (официален доставчик на масите и мрежите за турнира), г-н Иван Александров – председател на Сдружение Asarel Bulgaria Open, г-н Красимир Симеонов – официален представител на Double Fish за България, г-н Милен Марков – представител на Пенсионно осигурителна компания „Съгласие“, г-н Стефан Китов – председател на Българска федерация по тенис на маса, г-жа Вики Елефтериаде – управител на турнира, г-жа Мария Ципу – главен съдия, г-н Цветозар Христов – директор на турнира и г-н Иван Нетов – председател на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище.

ASAREL-BULGARIA-OPEN-2016

В обръщението си кметът на община Панагюрище и председател на организационния комитет на турнира г-н Никола Белишки отбеляза, че Панагюрище е община с традиции в спорта и не са малко имената на изявените спортисти, които с постиженията и отличията си са прославили България в престижни европейски и световни състезания и турнири. За Община Панагюрище е висока чест да бъде домакин на второто издание на Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open, защото следвайки общинската политика за развитие и насърчаване на спорта това е една от най-добрите алтернативи за младото поколение. Този турнир поставя Панагюрище на Световната карта за турнири по тенис на маса. Господин Белишки пожела на всички участници здраве, незабравими емоции, хъс и воля за победа, успех и добро представяне на турнира.

Приветствие към присъстващите на официалната церемония и участниците в турнира отправиха и съветникът по културните въпроси към Посолството на Китайска Народна Република г-н Гу Хонсин, изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД инж. Делчо Николов и председателят на Сдружение Asarel Bulgaria Open Иван Алексанров.

Тържествената церемония приключи със символично първо разиграване на централната маса, след което в залата продължиха квалификационните мачове от програмата на Международния турнир по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open“.

В 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open участват 140 състезатели от 23 страни. Наградният фонд е $ 80 000, което се случва за първи път в състезание по тенис на маса в България. Сред участниците са 18 от топ 100 на световната ранглиста.

Турнирът ще продължи до 28 август, неделя. Финалите при младежите и девойките до 21 години, както и награждаването, ще бъдат на 27 август, събота. Решаващите мачове при мъже и жени индивидуално, както и двойките мъже и жени ще бъдат в неделя, 28 август, когато ще е и награждаването на победителите в тези категории.

Още снимки от откриването можете да видите ТУК.