Начало Общество МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ финансира проект на община Стрелча

МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ финансира проект на община Стрелча

СПОДЕЛИ

С издадено Решение № РД-21-60/16.02.2021 г. на Ръководителя на УО на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ е одобрен оценителен доклад на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ по процедура BG05M9OP001 – 2.107 МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово – „Повишаване на достъпа до услуги, които са на достъпна цена, устойчиви и висококачествени, включително здравни и социални услуги от общ интерес“.

МИГ ще финансира проектното предложение на Община Стрелча BG05M9OP001-2.107-0001 „Независим и достоен живот“, БФП в размер на 215 107,20 лева. Това съобщи в личния си профил във фейсбук Лучко Македонски, изп. директор на МИГ Панагюрище-Стрелча-Лесичово.

Основната цел на проектното предложение е насочена към подобряване качеството на живот на възрастните, нуждаещи се от обслужване в ежедневието си, на хора с увреждания, чрез осигуряване на дългосрочна грижа, включително подкрепящи социални услуги в общността и в домашна среда.
Социалните услуги в домашна среда ще могат да се ползват от:
– Лица с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужването, които поради причини от здравословен характер са поставени в социална изолация, живущи на територията на община Стрелча;
– Възрастни хора над 65 год. с ограничения или с невъзможност за самообслужване, поради причини от различен характер, живущи на територията на община Стрелча.
Предоставянето почасова ежедневна грижа на потребителите в техните домове ще се извършва от 33 лица в трудоспособна възраст, назначени на срочен трудов договор за 12 месеца и на които ще бъдат предоставени основни теоретични познания, необходими за работа с хора с увреждания и с хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване.