Начало Общество МИКЦ “УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ” проведе футболен турнир на малки вратички в Панагюрище

МИКЦ “УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ” проведе футболен турнир на малки вратички в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Вчера, 25 октомври, МИКЦ УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ – Пазарджик, организира и проведе младежки футболен турнир на малки вратички в зала “Арена Асарел” в град Панагюрище. Турнирът е част от инициативите за свободното време, осъществявани от екипа на МИКЦ Пазарджик на територията на област Пазарджик за 2017г.

За да разкаже повече за спортната проява и идеите на УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ, се свързахме с Илия Богоев – един от основните организатори и инициатори на турнира. Той разказа за ПИА, че участие в турнира за купата са взели четири отбора, като битката за първото място е била  изключително оспорвана.

Победител в дербито е отборът на „Асарел“, на крачка от победата и съответна на второ място се класира отборът на „УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ“. Трето и четвърто място заеха съответно отборите на „Панагюрище“ и „Акулите“.

Всички отбори, участващи в турнира са получили професионална топка за футзал, с която да продължат да тренират в залата през зимните месеци, както и тениска с логото на МИКЦ УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ-Пазарджик и грамота за участие. За всички присъстващи фенове са били осигурени рекламни материали от организаторите.

Целта на проведения турнир е повишаване на младежката активност чрез групови занимания. Спортът, освен че носи здраве и красота, ни зарежда с много позитивна енергия, прави ни по-толерантни, изгражда ценности, за това подобни инициативи са от голямо значение.

Нашата неправителствена организация има афинитет към град Панагюрище, защото тук има много млади будни хора, които се стремят да оставят след себе си положителна промяна. Това ни стимулира да продължаваме с инициатвите си тук„, сподели още Богоев и уточни, че скоро предстои интересно и полезно обучение, насочено към учениците в Панагюрище.

МИКЦ “УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ” Пазарджик се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта и е създаден по проект „ПОДПРОГРАМА 1: РАЗВИТИЕ НА МРЕЖАТА ОТ МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОННО – КОНСУЛТАНТСКИ ЦЕНТРОВЕ (МИКЦ)”.

Проектът се реализира от Сдружение “УЕЙК ЪП МЛАДЕЖИ” съвместно с Областна администрация Пазарджик. Центърът има за цел да предоставя актуална информация и консултации в различни направления на младите хора от Област Пазарджик, както и да провежда обучения по различни теми.