Начало Общество МКБППМН – Панагюрище кани всички ученици, учители и родители да отбележат заедно Деня...

МКБППМН – Панагюрище кани всички ученици, учители и родители да отбележат заедно Деня на розовата фланелка

СПОДЕЛИ
Каним всички ученици, учители и родители да отбележат  Деня на розовата фланелка по свой собствен начин и да го споделят  с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на 
малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище,  за да достигнем до повече хора.
 

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?

 
              АКО СТЕ УЧЕНИК,  споделете с вашите съученици, приятели, брат или сестра идеята да носите розова тениска на самия ден 22 февруари. Може да изработите нещо – рисунка, колаж, презентация, проект, послание, с което да се включите по-активно в инициативата. Предайте изработеното на класния си ръководител. Ние ще се погрижим да го видят повече хора.

АКО СТЕ РОДИТЕЛ, можете да сложите розова риза, тениска, вратовръзка или лентичка в знак на солидарност, поканете и други родители и ваши приятели да направят същото, изпращайки децата си до училището в сряда, 22 февруари. Може да помогнете на детето си да сътвори нещо лично (рисунка, колаж, презентация, проект, послание), с което да се включите по-активно в инициативата. Ние ще се погрижим да го видят повече хора.

АКО СТЕ УЧИТЕЛ, можете да намерите време и място за ваша собствена инициатива, чрез която да изразите съпричастност и да се включите в кампанията. Всеки учител може да проведе с класа си групово занимание, за да се отбележи и осмисли Денят. Ние ще се погрижим да го видят повече хора.

Предлагаме ви да допълните снимките, които качвате със следната информация:

Къде – кое училище, детска градина, площад, местност или др.

Кой – може да не изписвате подробно имената на хората от снимката, но отбележете от кое училище. Може да напишете приблизително броя на участниците в инициативата.

Какво – по какъв начин отбелязвате Деня на розовата фланелка, с каква конкретна дейност?

Как – разкажете за атмосферата, в която е протекло събитието, възникнали ли са идеи, има ли препоръки, опишете с няколко думи отзивите за инициативата от участниците.

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза
ВСЕКИ ДЕН.
 
Кампанията е отворена от днес! За всички включили се, ще има подаръци!