Начало Общество Младежи от Панагюрище танцуваха Harlem Shake

Младежи от Панагюрище танцуваха Harlem Shake

СПОДЕЛИ

“Harlem Shake” манията завладя целия свят. Вариациите на безумните танци върху парчето на Baauer вече са безброй и продължават да се появяват нови и нови. Само преди няколко дни Димитър Бербатов стана герой в едно от тези видеа, заедно с целия отбор на "Фулъм". Звездите на NBA също не останаха назад – баскетболния тим на Маями изригна със своя версия.

И българските атлети заснеха видео на популярната песен “Harlem Shake”. Идеята е на Студентския съвет на НСА „Васил Левски”, а клипът е заснет в закритата писта на Академията.

Манията не подмина и Панагюрище, където вчера група младежи изтанцуваха своя “Harlem Shake”.

 

 

 

 

Песента е от 1981 г., а танцът към нея възниква в Харлем, Ню Йорк, като танц на квартала. Постепенно и други общности в САЩ започват да правят свои танци. Идеята е, че под звуците на електронното звучене един човек започва да танцува, като обикновено е маскиран. Постепенно към него се включват и други хора, които изобщо не се съобразяват с това какво правят останалите. Танцуващите обикновено носят странни дрехи и аксесоари, а един човек стои и не прави нищо.

В САЩ обясняват, че първият танц през 1981 г. е заимстван от Египет в имитация на мумиите, които имат ограничени движения. В началото на 2013-а танцът се възроди отново и набра невероятна популярност в Интернет пространството. Непрекъснато се появяват видеа на различни общности, а българският атлетически клип е с една дузина шампиони и медалисти от държавни първенства. Сред тях са Симона Миланова, Иван Кутуев, Георги Ганчев, Иван Тодоров, Симона Димитрова, Радослав Стефанов, Милен Йорданов и други атлети от НСА „Васил Левски”.

Клипът с нашите атлети:

 

 

 

 

Клипът с Бербатов: