Начало Общество Младежи от Панагюрище взеха участие във форум за заетостта на безработни млади...

Младежи от Панагюрище взеха участие във форум за заетостта на безработни млади жени в региони с тежка индустрия

36
0
СПОДЕЛИ

img_5973

На 18 ноември в Пирдоп се проведе финалния форум „Двустранен диалог“, организиран от Индустриален клъстер Средногорие в изпълнение на проект „ДИАЛОЗИ: Заетост на безработни млади жени в региони с тежка индустрия” по програма „Еразъм +“. Събитието беше част от поредицата форуми, които през 2016 г. се организираха в различни общини от Средногорието.

В събитието взеха участие младежи от общините Етрополе, Панагюрище, Копривщица, Пирдоп, Златица, Челопеч и др., представители на училища от региона, на общините, на Дирекция Бюро по труда Пирдоп, Регионален инспекторат по образование- София област и бизнеса. Младежите представиха своите оригинални идеи за бизнес инициативи, които да се развият в региона и да генерират заетост.

Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, обърна специално внимание, че е необходимо да се насърчат предприемаческите инициативи сред младежите с помощта и на бизнеса и на общините. На форума всички заинтересовани страни изказаха своите мнения и предложения. Слушайки презентациите на младежите, участниците във форума изразиха надежда за бъдещето на региона. Беше постигнато съгласие, че трябва да зачестят срещите между младите хора и кметовете.

Източник: Средногорие – Медия