Начало Общество Младежите, които извадиха Богоявленския кръст дариха паричните си възнаграждения на ДЦДУ „Дъга“(ВИДЕО)

Младежите, които извадиха Богоявленския кръст дариха паричните си възнаграждения на ДЦДУ „Дъга“(ВИДЕО)

76
0
СПОДЕЛИ
restorant
DSC_2115
13-годишният Исус връчва подаръци на гостите

Ден след като реализираха идеята си за по-различен Йордановден в Панагюрище, днес младежите, които дръзнаха да разчупят статуквото, финализираха инициативата си, дарявайки на Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ парите, които трима от тях получиха като възнаграждение за това, че извадиха кръста. Сумата от общо 750 лева бе връчена днес  от Илия Бояджиев и Петър Динков, които посетиха лично „Дъга“, за да дадат дарението, изразявайки волята на цялата група младежи, която вчера превърна празника в  незабравимо преживяване за стотици панагюрци.

DSC_2106Двамата млади мъже бяха посрещнати изключително топло от директора на специализираното детско заведение Лилия Петришка, от обслужващия персонал, а буквално за броени минути – и от повечето от децата в „Дъга“. Те искрено се радваха на батковците, а те от своя страна бързо намериха общ език с малчуганите и им подариха малко време, внимание и топлота. Децата бяха приготвили за своите гости по един красив, ръчно изработен свещник, а стихотворението „Молитва“ от Иван Вазов, което бе изрецитирано от 13-годишния Исус, трогна и стопли сърцата на всички. „Останете още малко“, „Кога ще дойдете пак“ – с тези реплики децата изпратиха своите специални гости.

Вижте момент от връчването на дарението:

Минути след като приключи срещата, Илия и Петър бяха разведени от Лилия Петришка, за да разгледат Дневния център и да добият представа за средата, в която децата прекарват по-голямата част от деня си. Петришка показа залата за рехабилитация, отбелязвайки, че добрата рехабилитация е от изключително голямо значение за развитието на децата и техния напредък. Гостите видяха още дневната, кухнята, спалното помещение, ателието, сензорната стая.

По-късно, в разговор с директора на „Дъга“ младежите заявиха, че биха искали дарението да бъде използвано за нещо, което ще допринесе за развитието на децата като например нов уред за залата за рехабилитация.

„Това са пари, които са дошли от Бога, те са резултат от нашата инициатива,която осъществихме на един от най-големите празници на православната ни църква, нека бъдат използвани за развитието на тези деца“ – каза Илия Бояджиев.