Начало Без категория Младите ни певчески таланти с куп награди от присъствения етап на „Петнадесет...

Младите ни певчески таланти с куп награди от присъствения етап на „Петнадесет лалета“

СПОДЕЛИ

С куп медали и награди се завърнаха възпитаниците на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Десетия младежки песенен конкурс с международно участие „Пеетнадесет лалета“, чийто присъствен етап се проведе през отминалите почивни дни в Хисаря.

Блестящ успех пожъна Надежда Ковачева, която стигна до етап „Битка на гласовете“, спечели в надпреварата с най-добрите изпълнения от всички възрастови групи и грабна Гран При. На 19 юни Надя взе участие в концерта, посветен на юбилейното X издание на „Петнадесет лалета“, в който се включиха носители на Гран При през годините.

Кристина Гочева спечели Голямата награда на Сдружение „Петнадесет лалета“,като си тръгна с купа и парична награда.Тя стана първа подгласничка на носителя на Grand Prix в направление „С песните на Мими ,Развигор и приятели“.По пътя на успеха ,това е първата голяма награда за Криси.

Християн Балев спечели сърцата на публика и жури и получи  единствения златен медал в категорията „Мими, Развигор и Приятели“ във II-ра възрастова група. 

Златен медал спечели и талантливата Лора Куруджиева.

При най-малките със златни медали бяха отличени Мария Димитрова и Валерия Николова.

Сребърни отличия спечелиха Сияна Кокотанекова, Кристиана Чуклева, Габриела Спасова, Евгения Ангелова, Стойко Шопов и Румяна Узунова. С бронзови медали бяха отличени Глория Щрангова и Рая Вулева.

___________________________________________

Журито на присъствения етап на конкурса бе в състав:

Мими Иванова – една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия.
Участвала в хиляди концерти и телевизионни предавания по целия свят. Изпяла над 500 песни, като по-голямата част от тях са дело на Развигор Попов – неин творчески и житейски спътник. Песенното ѝ творчество е в основата на Националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, гр.Хисаря. Почетен гражданин на община Хисаря.;

Георги Милтиядов – музикант, композитор, диригент и автор на аранжименти. През 2022г. печели „Grand prix “ в конкурса „Петнадесет лалета“, в направлението за нови аранжименти „Ние и песента“. Една от най-големите надежда на българската поп музика. Работи в творческо сътрудничество, както с някои от най-популярните български изпълнители, така и с млади таланти. През 2020г. излиза първият му авторски албум „Целувка в нощта“;

Невена Пейкова – поп изпълнител. Първият носител на „Grand prix “ в конкурса „Петнадесет лалета“ през 2013г. Многократно е печелила награди от международни и национални конкурси и фестивали в целия свят. Участвала е в някои от най-престижните ТВ формати, като сред тях най-ярко се откроява достигането ѝ до финалната фаза и спечелването на престижното II място в „X Factor“ през 2014г.;

Радко Петков – поп изпълнител. Печели „Grand prix “ в конкурса „Петнадесет лалета“ през 2016г. Носител на стотици награди от международни и национални конкурси и фестивали след тях „Italia Music Festival“- Рим, „Сезони“- Бургас „Национален конкурс на МОН“ – Пловдив. През 2017г. е победител в ТВ формат „Гласът на България“.;

Милко Петров – журналист, музикален редактор и звукорежисьор в БНР – Радио Пловдив. През 2000 г. завършва музикология в Университет „Кардинал Стефан Вишински“ във Варшава – Полша, а през 2005 се дипломира с магистърска степен по „Медийно музикално редакторство“ в АМТИИ – Пловдив. От същата година е в екипа на Радио Пловдив. Водещ и автор е на три музикални предавания – „Музика +“, “Rudebox” и “Hot on the top”, в които е представял стотици сингли и албуми на българските изпълнители.