Начало Култура Младите певчески дарования на Панагюрище с куп медали от „Песенна палитра“

Младите певчески дарования на Панагюрище с куп медали от „Песенна палитра“

СПОДЕЛИ

Музикалният педагог Нона Немигенчева бе отличена с диплом

На 29 февруари и 1 март в град Карлово се проведе Национален конкурс „Песенна палитра“.

За пореден път малките таланти от Школа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище доказаха, че са съизмерими с постиженията на най-добрите вокални школи в България. Националният конкурс за млади изпълнители ”Песенна палитра”е включен в календара на Министерство на културата. Журито беше в състав: Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Антоанета Георгиева и Георги Янков.

Участниците се състезаваха в пет възрастови групи.

Християн Балев, ученик на г-жа Немигенчева,  се окичи със златен медал в първа възрастова група.

Във втора група Стивани Джунова, обучаваща се при г-жа Немигенчева, заслужи бронзов медал, а Кристиана Чуклева, ученичка на г-жа Немигенчева и г-жа Филина – поощрителна награда.

В трета възрастова група Кристина Гочева, с преподавател г-жа Немигенчева,  завоюва сребро, Лора Куруджиева – бронз, а Глория Щрангова с преподаватели г-жа Немигенчева и г-жа Филина – поощрителна награда. Както каза журито, поощрителните награди не са за подценяване, защото започват от 54 точки, а максимумът е 60 т.

В четвърта група Надежда Ковачева, ученичка на г-жа Немигенчева и г-жа Филина, отново доказа класата си и попълни колекцията си с още един златен медал.

В пета група при силна конкуренция  Йорданка Димитрова получи бронзов медал. Тя е ученичка на г-жа Филина.

Бяха отличени и най-добрите педагози на конкурса.

Г-жа Нона Немигенчева получи диплом за нейната всеотдайност  и професионализъм.