Начало Препоръчани Много добро представяне на ТК „Панагюрище“ на Държавното в Момчилград

Много добро представяне на ТК „Панагюрище“ на Държавното в Момчилград

СПОДЕЛИ

На 19 и 20 ноември в Момчилград се проведе Държавното първенство на Южна България по тенис на маса – лично и отборно, за момчета и момичета до 13 години.

Момчетата на ТК „Панагюрище“ постигнаха отличен резултат класирайки се на второ място отборно при изключителна конкуренция.

Момичетата се класираха на 6 място, като за съжаление на клубното ръководство по здравословни и други причини отсъстваха почти всички основни състезателки. Прави чест на най-малките, които все още не са достатъчно подготвени и нямат никакъв опит, но независимо от загубите се представиха достойно.

  В индивидуалното първенство Димитър Димитров – 4 клас, записа редица победи и стигна до четвъртфинал, който загуби с 3:2 от най-добрия играч на „Родопи“ Момчилград и се класира за финала на България.

Илия Зубев, който също е в 4 клас. стигна до 11 място, което ще му позволи да играе квалификация за финала.

Ето и имената на останалите участници: Александър Петров, Ивет Загорска, Йоана Чамова, Ивена Йонкова и Ния Вутова.

Две седмици по-рано юношите старша възраст(19 години) в състав Георги Тодореев, Йордан Генов,Станислав Метанов и Матея Генов в отборното класиране, макар и значително по-малки от другите, стигнаха до 5 място,като малко не им достигна да  се класирт за финала- две точки ги разделиха от отбора на ЦСКА София.

В личната надпревара  Йордан Генов игра прекрасно и заедно със Станислав Метанов добиха право за участие на финала на България.