Начало Култура Много знания за българските празници и традиции показаха учениците от ОУ „Отец...

Много знания за българските празници и традиции показаха учениците от ОУ „Отец Паисий“ в село Попинци

СПОДЕЛИ

Много знания за българските празници и традиции показаха учениците от ОУ „Отец Паисий – Попинци, с класен ръководител Цветанка Каменска, на изнесения урок в библиотеката на читалище „Искра-1872”. На 18 декември, децата, подкрепяни от своите учители, проведоха изнесен урок в Детския отдел на читалищната библиотека в Попинци, където разказаха какво са научили за традициите и празниците Игнажден, Бъдни вечер и Коледа .

С много музика, песни, стихчета и коледен дух учениците зарадваха присъстващите и екипа на  библиотеката и украсиха Детския отдел с красив гирлянд,картичка и елхичка, изработени от самите тях. Ето и посланието, което оставиха в коледната си картичка „ Библиотеката стана наше любимо място! Желаем Ви много здраве, щастие и късмет! Бъдете все така безкрайно всеотдайни в работата си, отзивчиви и внимателни към нас – читателите! Весели празници!”

Децата не пропуснаха да разгледат и изложбата „Зимни чудеса” подредена от техни съученици във фоайето на читалището.

Благодарим за радостта, която ни донесоха децата и за подкрепата на г-жа Цветанка Каменска, Гинка Рабаджийска и Велка Ковачева за поредната съвместна образователна и приятна  инициатива с учениците. Пожелаваме на всички весели празници и щастлива Нова година.

Изнесеният урок „От Игнажден до Коледа” е част от годишната програма на читалище „Искра-1872” – Попинци „Библиотечното пространство – естествена среда за насърчаване на четенето”.

 

 

НЧ „Искра-1872”