Начало Общество Мобилни групи на ОДМВР ще посетят всички панагюрски села за смяна на...

Мобилни групи на ОДМВР ще посетят всички панагюрски села за смяна на личните документи

СПОДЕЛИ
лични документи

Мярката е с цел предотвратяване хаоса и чакането на дългите опашки пред гишетата

Мобилна група служители от ОДМВР – Пазарджик ще посети по график всички панагюрски села. Целта на посещението е всички жители с изтекли документи за самоличност да могат да подадат заявления за смяната им.

Мярката е с цел предотвратяване хаоса и чакането на дългите опашки пред гишетата при смяната на личните документи. Всички жители на Попинци, които желаят да се възползват от услугата, трябва да се запишат в кметството в срок до 7 февруари.

Ето и графикът:

На 27 февруари – Попинци, Левски и Елшица

12 март – Оборище и Поибрене

19 март – Бъта и Баня

През 2020 година предстои лични документи да сменят около 3.3 млн. българи заради изтекъл срок.

На смяна подлежат 999 018 лични карти и 637 743 задгранични паспорта, а през 2021 г. – 1 088 116 и 563 129 документа за самоличност.

В ОДМВР-Пазарджик се създава организация по предоставяне на различни възможности на гражданите на областта за предсрочна подмяна на документите им.

Гражданите с постоянен адрес на територията на Област-Пазарджик могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт с обикновена услуга във всяко едно от звената в ОДМВР-Пазарджик:

  • Сектор „Български документи за самоличност“ в гр.Пазарджик
  • Районно управление Велинград
  • Районно управление Панагюрище
  • Районно управление Пещера
  • Районно управление Септември

Институции, предприятия, фирми и организации на територията на област Пазарджик, които искат могат да се възползват от възможността организирано да бъдат обслужени в кратки срокове. За целта в сектор БДС ще бъде създадена организация по предварително изготвен и съгласуван график да се подменят документите на желаещите. Ако не е възможно хората  да се явят в сектор БДС, обслужването на конкретна организация или фирма може да се извърши на място с мобилна биометрична станция при желание от тяхна страна.

От ОДМВР Пазарджик призовават гражданите, които притежават валиден електронен подпис да се възползват от възможността да подадат он-лайн заявление за подмяна на документи на адрес: e-uslugi.mvr.bg.