Начало Препоръчани Момчил Поптолев национален шампион на десетобой за 2022 г!

Момчил Поптолев национален шампион на десетобой за 2022 г!

СПОДЕЛИ

Лекоатлетите на КЛА „Оборище“ се представиха достойно в Националния шампионат за момичета и момчета под 16 години, и за юноши и девойки под 20 години, който се проведе в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Най-сериозното изпитание за уикенда бе десетобоя при юношите, а Момчил Поптолев (Оборище – Панагюрище) набра най-много точки – 5239 и взе златото. Много добре се представиха и юношите Лука Ралчев, Стилян Марински, Веско Гарчев и Карлос Димитров.

В шестобоя при момчетата под 16 години Делчо Арбалиев  постигна най-силния резултат в състезанието с 1.76 в скока на височина и така също набра 371 точки, за да раздели третото място със Зинга Барбоса Фирмино (Радио 999 – Ямбол).

Христо арбалиев стана 5-ти, а Марин Раленеков, макар и най-малък, успя отново да направи личен резултат на една от дисциплините -800м.

При момичетата и девойките достойно се представиха Мариела Стоилова, Станислава Проданова,Нелина Иванова и Глория Щрангова.

Ръководството на КЛА Оборище и треньорката Катя Кроснарова изказват най-сърдечни благодарности към спонсора на панагюрските лекоатлети за това състезание – ветеринарен лекар от гр.Шумен, пожелал анонимност, който е закупил нов прът за овчарски скок за атлетите, тъй като предишният беше счупен по време на индивидуалния шампионат.