Начало Култура Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ идва с мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ идва с мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“

СПОДЕЛИ

На 21 септември, /вторник/, от 19.00 часа, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново ще гостува на сцената на Театър Дом-паметник в Панагюрище с мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“. Музика Дечо Таралежков, текст Добри Войников.

 

Мюзикълът е създаден по оригиналния текст на Добри Войников, в който умело е вплетена музиката на Дечо Таралежков. Всеки един от героите е колоритно охарактеризиран със своя музикална тема, която в много случаи е поставена на фолклорна основа, но присъстват и елементи на навлизащите модерни за времето си европейски танци. Включени са и хорови напеви от българския фолклор, търсейки един общ художествен израз, за да внуши посланията на времето, на епохата, с препратка към днешния ден.
Драматургичният конфликт в мюзикъла ,,Криворазбраната цивилизация” се изгражда в противопоставянето на родно и чуждо, като всеки от героите има своя собствена представа за българското и европейското. Пречистващата сила на смеха е в основата на изобличаването на псевдо европейските маниери. Комичните ситуации преминават в остро саркастично изобличаване на човешките слабости.