Начало Общество МВР слага камери и в малките населени места

МВР слага камери и в малките населени места

17
0
СПОДЕЛИ
restorant

kameraМВР смята да постави камери за видеонаблюдение и в по-малки населени места.

Вътрешният министър Веселин Вучков е разпоредил областните директори заедно с местните шефове на МВР да проведат серия от срещи с кметове по места, за да се реши къде трябва да бъдат поставени камери.

Министър Вучков съобщи основните приоритети, обсъждани днес на национално съвещание, по които ще работи ведомството.

Цялостен план за административна реформа ще бъде направен, след като се определи бюджетът на МВР. Там, където има изградено видеонаблюдение се отчита с една трета намаляване на престъпността, каза министърът.

Като най-важен приоритет в работата на МВР той посочи подобряването на качеството на досъдебното разследване. Разследването по НПК ще е критерий за оценка на работата на служителите, подчерта той. До 10 януари регионалните ръководства на вътрешното ведомство трябва да проведат срещи с прокуратурите.

Няма да се провеждат важни полицейски акции, без присъствието на прокурор.

Ролята на дознателите ще бъде завишена. Вучков даде гаранция от името на политическото ръководство на МВР, че системата ще бъде деполитизирана.

За кадровото състояние в момента, той обяви, че в момента заплати получават 47 788 служители. По думите му

от 1 януари досега са съкратени над 3500 души

от системата, но има нужда от увеличаване на състава в МВР. Предвидените в бюджета 935 млн. лв. при добра организация ще са достатъчни за това, подчерта Вучков. Той увери, че съкращения ще бъдат направени само в администрацията. Трябва да се направи анализ на българо-турската граница и да видим дали се налага допълнително командироване на още хора, подчерта министърът.

За системата на пенсиониране в структурите на МВР той заяви, че дори тя да бъде променена със закон, това ще се отнася само на новоназначените служители, но няма да засегне в момента действащите.

Източник: БГНЕС