Начало Общество На 11 септември в музея – Кръгла маса за социално включване...

На 11 септември в музея – Кръгла маса за социално включване на правонарушители

СПОДЕЛИ
restorant

 Кръгла маса за представяне на Българо-германска платформа за иновативни политики и решения при социалното включване на правонарушители, ще се проведе на 11 септември (сряда) от 11 часа в залата на Исторически музей – Панагюрище, съобщават организаторите на събитието.

Платформата е създадена в рамките на Проект „Българо-германска платформа за иновативни политики и решения при социалното включване на правонарушители”, който се реализира от Сдружение „Център за обучение и услуги”, в партньорство с германската организация xit GmbH (консултантска компания, която координира мрежа от организации и институции в социалната, образователната и здравната сфера) и Фонд за превенция на престъпността – ИГА. Основна цел на проекта е да се подобри качеството на живот на хората в България чрез изграждането между България и Германия на платформа за съвместна работа по проекти, насочени към засилване на социалното включване на правонарушители.

Българо-германската платформа за иновативни политики и решения при социалното включване на правонарушители ще бъде представена в 5 общини на Южен Централен регион, а учредяването й ще стане по-късно през месец септември в Пазарджик, съобщават организаторите. В кръглата маса ще участват експерти, представители на администрацията и общински съветници.

Проект “Българо-германска платформа за иновативни политики и решения при социалното включване на правонарушители” се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-7.0.01 „Без граници”.