Начало Бизнес На 12 март в Панагюрище е официалното откриване на Бизнес академията за стартиращи...

На 12 март в Панагюрище е официалното откриване на Бизнес академията за стартиращи предприемачи

СПОДЕЛИ

На 12.03.2020 г. (четвъртък ) от 17:00 часа в сградата на община Панагюрище ще се състои официалното откриване на програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ – проект на Сдружение ”Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация “Америка за България”, “Асарел-Медет“ АД и община Панагюрище.

С този проект „Индустриален Клъстер Средногорие“ цели да трансформира община Панагюрище, като овласти участниците с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът предоставя за развитие на предприемачеството, както и да насърчи устойчивото развитие на града и местната общност.

 През 2019 година програма BASE проведе 12-седмичен курс, в който се обучиха група от 75 човека, които имаха силно желание да стартират или да доразвият свой собствен бизнес в с. Мирково, гр. Етрополе и гр. Панагюрище.

По време на курса участниците получиха ценни знания и умения как да построят основите на своя малък бизнес в България, тръгвайки от това да оценят своята идея до това умело да управляват финансите и бизнеса си.

Желанието за провеждане на курса отново в Панагюрище е породено от положителния отзвук на първото издание в Община Панагюрище, както и от реалния успех и силната мотивация на панагюрци да получат знания и умения относно изграждането на бизнес идея и реализирането й.