Начало Здраве На 24 май изтича срокът за записване за участие в организираните от...

На 24 май изтича срокът за записване за участие в организираните от „Уни Хоспитал“ планинско бягане и преход за здраве

СПОДЕЛИ

Планинско бягане и пешеходен преход организира Многопрофилната болница за активно лечение „Уни Хоспитал“, а повод за спортната проява е осмата годишнина от създаването на лечебното заведение.

Събитието ще се проведе на 8 юни (събота) 2024 година и зад идеята стои началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение – д-р Дончо Ташков, за когото бягането е дългогодишна страст.

Всички желаещи да се включат в празника е необходимо да се запишат предварително на e-mail: volunteers@unihospitalbg.bg и/или тел. 0357/88 581 до 24 май 2024 година, като предоставят имената си и телефон и/или e-mail за обратна връзка. Лица под 18 години ще могат да участват заедно с родител или настойник.

Маршрутът ще бъде от разклона за с. Панагюрски колонии (Чешмата) до град Копривщица като дължината му е от около 20 км и положителна денивелация 600 м. Той представлява част от историческия път на Кървавото писмо за обявяването на Априлското въстание.

На 8 юни в 08:00 часа от паркинга срещу входа на Спешно отделение на МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще тръгне автобус, който ще транспортира желаещите до началната точка на спортното събитие – Чешма – разклон за с. Панагюрски колонии и отбивка за м. Манзул. На място ще бъдат раздадени стартовите номера и поименно потвърдени участниците, като стартът за пешеходния преход ще е в 09:00 часа, а стартът за бегачите ще е в 10:00 часа. Хижа „Павел Делирадев“ ще бъде контролният пункт на спортното мероприятие, където ще се раздава и предварително осигурена минерална вода. Финалът на планинското бягане и пешеходния поход ще бъде в гр. Копривщица, където финиширалите бегачи и пешеходци ще направят обща снимка. Осигурен автобус ще прибере участниците от Копривщица обратно в Панагюрище в 17:00 часа.

Висококвалифицираните медицински специалисти и модерната апаратура са в основата на добрата грижа и развитието на „Уни Хоспитал“, но ръководството и екипът на болницата са уверени и отстояват и идеята за добрия пример, който трябва да дават на пациентите и обществото ни в името на грижата за здравето и пълноценния начин на живот.