Начало Бизнес На 5-ти февруари ОПТИКС отново откри нова производствена площадка на територията на...

На 5-ти февруари ОПТИКС отново откри нова производствена площадка на територията на община Панагюрище

СПОДЕЛИ

Традицията на датата 5-ти февруари да се поставя официално начало на значими инвестиционни проекти за ОПТИКС АД тази година е посветена на бързоразвиващата се компания в групата на ОПТИКС – „Майкро Оптикс Юръп“.

В 20-годишната история на „ОПТИКС“ това е втората стратегически важна крачка в развитието на компанията след основаването през 2004 г. на съвместното предприятие за ендоскопска оптика и техника „Шьоли-Оптикс“.

Новата производствена компания за микро-оптични елементи и възли „Майкро Оптикс Юръп“ бе основана през 2017 г. съвместно с частния американскифонд DWHP. Към настоящия момент предприятието осигурява работа на над 210 човека, а очакванията са до края на годината броят на наетия персонал да достигне 280. Резултатите от краткото съществуване на компанията са повече от положителни и заедно с партньорите отвъд Океана беше взето решение за разширяване на портфолиото на производство. До средата на годината ще бъдат прехвърлени мощности и ноу-хау от две от дъщерните фирми от холдинга Американ Оптикс, собственост на DWHP, съответно от Канада и Щатите.Инвестицията в новата производствена площадка, разположена на 6800 кв. м, е в размер на над 6 милиона лева лева, в това число придобиването на имота, реновиране, преустройство на съществуваща сграда, изграждане на нова такава и закупуване на нови CNC машини за производството. През 2019-та планираните инвестиции са за още 5.5 милиона лева, което ще направи “Майкро Оптикс Юръп” водеща компания за производство на оптични елементи за медицината в световен мащаб.

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО