Начало Култура На 5 януари пътуващата благотворителна изложба „Надежда през обектива“ идва в Панагюрище

На 5 януари пътуващата благотворителна изложба „Надежда през обектива“ идва в Панагюрище

18
0
СПОДЕЛИ
restorant

Мария МАСЛЕВА

В първия понеделник на 2015 година (5 януари) всички желаещи ще имат възможността да се насладят на пътуващата благотворителна изложба “Надежда през обектива”. Откриването ще бъде в 17:30 часа в Театър дом-паметник. Изложбата е организирана по идея на панагюрската фотографка – Моника Димитрова.

Пътуващата изложба тръгна от София, където от 11 до 20 декември 2014 година бе представена в Zoom Box Center. Втората спирка ще е Панагюрище, родния град на организаторката. След това изложбата продължава обиколката си, като ще премине през  Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Самоков.

В изложбата ще бъдат подредени творби на повече от 20 автора от цяла България. Участващите фотографии са в пет категории – макро, портрет, акт, стрийт и пейзаж.

За изложбата Моника споделя: „Ние сме група млади хора, занимаващи се с изкуство.Решихме да обединим творческите си усилия и да създадем нещо колективно и красиво.“ и допълва  „С камера, молив или писалка, облечен в дрехи ,а понякога не чак толкова, младият човек има какво да ви разкаже.Изкуството говори само за себе си и тогава ние, хората, имаме право само да съзерцаваме.“

Всеки желаещ ще може да закупи някоя от творбите в изложбата на цена 50лв. В Zoom Box Center, София, където бе първата спирка на изложбата, е поставена кутия за събиране на дарения, както и телефон за връзка,на който можете да направите поръчка за желан от вас кадър, включен в изложбата.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на дневен център за деца с увреждания  “Дъга”, град Панагюрище.