Начало Общество На 8 и 9 май в Панагюрище ще се проведе седмият Открит...

На 8 и 9 май в Панагюрище ще се проведе седмият Открит турнир по шахмат

СПОДЕЛИ

На 8 и 9 май в зала „Арена Асарел“ ще се проведе седмото издание на Открития турнир по шахмат Панагюрище. Организатори, както и досега, са ШК „Оборище“ и Шахматна секция към „Асарел-Медет“ АД с подкрепата на Община Панагюрище, Асоциация на спортните клубове и БФ Шахмат 1928. До момента вече има 30 записали се участници.

За седмото издание на турнира ще бъдат закупени 4 електронни шахматни дъски, с помощта на които ще стане възможно излъчването на живо по цял свят на шахматните партии. Дъските ще бъдат купени със спечелените средства от „Игри за добрини“ от отбора на асарелци (Петьо Караджов, Иван Смилянов, Васил Цветков и Петър Хаинов).

Право на участие в турнира имат всички състезатели с международно ЕЛО до 2199 към 01.05.2021 г., подали своевременно заявка и заплатили турнирна такса.

Турнирът ще се проведе в 6 кръга по Швейцарска система. За съставяне на двойките, ще се използва утвърдената от ФИДЕ компютърна програма Swiss-Manager.

Всеки състезател ще има по 60 минути за завършване на партията с 30 секунди добавено време на ход. Времето за игра ще се измерва с дигитални часовници. Записването е задължително.

Турнирът важи за български и международен рейтинг.

Заявки за участие се приемат до 02 май 2021 г на имейл: polendak@gmail.com.

Контакт за допълнителна информация и съдействие на участниците от чужбина: Христо Костурков – 0882 212691.