Начало Здраве На 8 юни „Уни Хоспитал“ отбелязва 8 години с планинско бягане и...

На 8 юни „Уни Хоспитал“ отбелязва 8 години с планинско бягане и преход за здраве

СПОДЕЛИ
Планинско бягане и пешеходен преход организира Многопрофилната болница за активно лечение „Уни Хоспитал“, а повод за спортната проява е осмата годишнина от създаването на лечебното заведение.

Събитието ще се проведе на 8 юни /събота/ 2024 година и зад идеята стои началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение – д-р Дончо Ташков, за когото бягането е дългогодишна страст.

Маршрутът ще бъде от разклона за с. Панагюрски колонии (Чешмата) до град Копривщица и представлява част от историческия път на Кървавото писмо за обявяването на Априлското въстание. Сборният пункт ще бъде паркингът на МБАЛ „Уни Хоспитал“, откъдето ще тръгне автобус, който ще транспортира желаещите до началната точка на спортното събитие – Чешма – разклон за с. Панагюрски колонии и отбивка за м. Манзул. На място ще бъдат раздадени стартовите номера и поименно потвърдени участниците. На Хижа „Павел Делирадев“ ще бъде контролният пункт на спортното мероприятие, където ще се раздава и предварително осигурена минерална вода. Финалът на планинското бягане и пешеходния поход ще бъде в гр. Копривщица, където финиширалите бегачи и пешеходци ще направят обща снимка. Осигурен автобус ще прибере участниците от Копривщица обратно в Панагюрище.

Всички желаещи да се включат в празника е необходимо да се запишат предварително на e-mail: volunteers@unihospitalbg.bg и/или тел. 0357/88 581 до 24 май 2024 година, като предоставят имената си и телефон и/или e-mail за обратна връзка. Лица под 18 години ще могат да участват заедно с родител или настойник.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ се откроява на националната здравна карта като мултидисциплинарно и модерно лечебно заведение, за което пациентът е в центъра на грижите и предоставяните услуги. За целия екип на болницата здравето е водеща ценност и благо, затова и избираме да отбележим празника си именно със спортно мероприятие. Това не е първият такъв пример – само преди 3 години лекари от болницата – д-р Дончо Ташков и д-р Ангел Проданов, дм, прокурист на лечебното заведение се включиха в Ултрамаратона „Витоша 100“. В традиция се превръща и волейболният турнир, част от инициативата „Победителите“ на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ с началник д-р Росица Кръстева.

Висококвалифицираните медицински специалисти и модерната апаратура са в основата на добрата грижа и развитието на „Уни Хоспитал“, но ръководството и екипът на болницата са уверени и отстояват и идеята за добрия пример, който трябва да дават на пациентите и обществото ни в името на грижата за здравето и пълноценния начин на живот.