Начало Местна власт На извънредна сесия в Стрелча ще решават да остане ли Фингарова ВрИД...

На извънредна сесия в Стрелча ще решават да остане ли Фингарова ВрИД кмет

СПОДЕЛИ
Чачов
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Стрелча е сформиран инициативен комитет, който настоява областният управител на Пазарджик да преразгледа законността на скандалното назначение

По време на комисия провела се преди началото на днешното заседание на общинския съвет в Стрелча, не бе прието предложението в дневния ред да бъде включена точка, свързана с обсъждане прекратяването на правомощията на временно изпълняващата длъжността кмет на общината Неделка Фингарова. Казусът ще бъде тема на извънредна сесия.

Днес в Стрелча беше сформиран инициативен комитет, който настоява областният управител на Пазарджик да преразгледа законността на скандалното назначение.

Подписката ще бъде адресирана и до главния прокурор Иван Гешев. Чачов е разследван от Комисията за конфликт на интереси заради подаване на декларации с невярно съдържание и от „Икономическа полиция“ заради упражнена принуда срещу служители на общината.

Кметските правомощия на Чачов бяха предсрочно прекратени от общинската избирателна комисия заради притежание на  фирма, която не е заличил в законния срок. Решението бе потвърдено от Върховния административен съд преди 14 дни. Назначаването на Чачов на позицията зам.-кмет е със заповед на временно изпълняващия кмет на Стрелча Неделка Фингарова, която преди това бе назначена на тази длъжност от самия Чачов.