Начало Препоръчани На старта на подготовката: Старши треньорът на Оборище Кириякос Георгиу обяви целите...

На старта на подготовката: Старши треньорът на Оборище Кириякос Георгиу обяви целите си

СПОДЕЛИ
Кириякос Георгиу

„За нас 2022 година беше много трудна – всичко, което можеше да се обърка, се обърка. Искрено се надявам тази година всички футболисти да са ми здрави, да мога да ги използвам и да нямам такива проблеми като миналата година. Надявам се и да нямаме проблеми с пътуванията и тренировките. Личната ми цел през тази година е да подготвя млад отбор, който да е готов за нещо по-сериозно, когато дойдат по-добри времена, както преди седем години. Да привлека допълнителни спонсори за клуба“ – това каза старши треньорът на панагюрския футболен тим Кириякос Георгиу по време на днешната първа тренировка на отбора. По време на зимната подготовка Оборище ще тренира четири пъти седмично, има и пет организирани контроли. След старта на първенството футболстите ще тренират три дни в седмицата – вторник, сряда и петък. Предстои да изиграят и един мач в аматьорската футболна лига, където отбора продължи напред.

На въпроса къде ще се провеждат домакинските мачове, специалистът отговори:

На първо място искам да благодаря на хората, които са отговорни за това да се направи този ремонт на „Орчо Войвода“ – има нова поливна система, има ново тревно покритие, има още довършителни работи и стадионът ще стане едно наистина много красиво футболно бижу.  Надяваме се тази година да успеем да играем у дома, защото това наистина е болезнена тема за нас. Както знаете, докато траеше ремонтът през миналия сезон, отборът играеше домакинските си срещи на стадиона в Сарая, но там ние не усещаме атмосфера. Искаме колкото се може по-скоро да се завърнем в нашия дом – стадион „Орчо Войвода“, на който през последните две години имахме само една загуба. Тук е и нашата публика, която може да не е многобройна, но винаги е много емоционална и иска най-доброто за Оборище.“ 

Искам да благодаря на Община Панагюрище, „Асарел-Медет“, „Бунай“ и на нашия президент Илия Анчев, без които нямаше да сме тук сега.“ – каза още Кириякос Георгиу.

Снимки: Николай Радулов

Кириякос ГеоргиуКириякос ГеоргиуКириякос Георгиу